Some like it raw

Авторски права

Постојат многу полемики на интернет за тоа што е дозволено и недозволено кога станува збор за реобјавувањето на содржината од веб страниците. Многу луѓе мислат дека е во ред да се копира содржината и фотографиите сè додека го напишете линкот од веб страницата. Но, во моментот кога нешто е објавено, се смета дека подлежи на авторски права. Па така, иако нема забелешка за авторските права, користењето на кој било дел од содржината, освен ако не е мал фрагмент за рецензија, не е легално.

Нашиот принцип за користење е ако сте заинтересирани за споделување на рецепт од Some Like it RAW можете да споделете една фотографија (неисечена или на друг начин изменета и напишано од каде е преземена) и воведен текст. Не можете да го копирате целиот текст или рецепт на вашата веб страница туку треба да ископирате воведен текст, фотографијата од текстот и линк кој директно води на рецептот од Some Like it RAW. Ве молиме, јасно нагласете од каде точно е фотографијата. За сè освен горенаведеното, потребно е барање дозвола. Употребата на фотографијата за која било друга намена освен промовирање на рецептот која оди со него, потребна е дозвола од нас. Контактирајте нè на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. .

Рецептите слободно може да се споделуваат на Pinterest, Twiter, Facebook и други слични социјални мрежи сè додека линковите водат директно до Some Like it RAW и не е копиран текстот на пинот, твитот или постот.

Сите фотографии се под авторски права на тимот на Some Like it RAW и не можат да се користат без дозвола освен во горенаведените исклучоци. Сите права се задржани.

За секоја комерцијална употреба од кое било физичко или правно лице мора да имаа дозвола од нас за објавување на нашите фотографии, содржина во кој било медиум, во физичка или електронска форма освен горенаведеното. Фотографиите се достапни во висока резолуција за комерцијална употреба, објавување и генерална дистрибуција.

Print Friendly and PDF