Some like it raw

Маргарин - вештачки токсичен производ

Објавено во Сурова вистина.

Маргарин

Маргаринот на светската сцена се појавил во 1869 година и е направен како ефтина замена на путерот за работничката класа. Меѓутоа, маргаринот нема ништо заедничко со путерот. Откога постои сточарството на земјата, човекот користел путер. Маргаринот е нешто сосема друго, еден потполно неприроден, штетен производ кој никако не би требало да се нарече – намирница.

Негативните ефекти од ултразвучниот преглед за време на бременоста

Објавено во Сурова вистина.

Ултразвук

Иако ултразвучниот преглед ги нема истите опасности за човекот и здравјето на фетусот како зрачењето, грешка е да се мисли дека ултразвукот е потполно безбеден за бебето кое расте во вашата утроба.

Ултразвучното скенирање работи така што испраќа звучни бранови до вашите ткива. Како што овие звучни бранови се одбиваат од вашите ткива, се создава слика.

Овие звучни бранови се способни за создавање на следниве физиолошки ефекти:

  • Зголемување на крвниот проток и темепратура во локалните ткива
  • Создавање на гасни меурчиња кои можат да вршат притисок врз локалните ткива
  • Механички ефекти како движење на течности кои се околу вашите клетки, што исто така, врши притисок на локалните ткива


Конвенционалниот поглед на ултразвучното скенирање за време на бременоста е дека интензитетот и траењето на звучните бранови кои се користат за скенирање не се доволни за да се создадат овие физиолошки ефекти на ниво кое е штетно за фетусот.

Веруваме дека овој конвенционален поглед е под влијаније на доларите кои се заработуваат од оваа индустрија.

Микробранова печка - уред на живи мртовци!

Објавено во Сурова вистина.

Микробранова

 

Луѓето, денес , умираат делумно и поради тоа што и понатаму јадат мртви намирници кои се убиени во микробранова печка.
Тие земаат совршено здраво парче сурова храна, богато со витамини и природни лековити материи, а потоа го бомбардираат во микробранова и ја уништуваат неговата хранливост. Луѓето се единствени суштества на планетата кои ја уништуваат хранливата вредност на нивната храна пред јадење.

Мононатриум глутамат – убиец на вашиот мозок!

Објавено во Сурова вистина.

Мононатриум глутамат

Мононатриум глутамат - C5H8NNaO4 (monosodium glutamate), исто така, познат и како MSG или Е-621 е веројатно најпознатиот „подобрувач на вкус" кој е во широка употреба, иако неговото влијание врз здравјето на луѓето, во најмала рака, е дискутабилно.
Неговата намена е да го подобри вкусот во готовите производи. Иако, навистина, го подобрува вкусот на храната, оваа хемиска материја го разорува мозокот, ја пореметува работата на хормоните и е поврзан со цела низа болести.