а б в г д ѓ е ж з ѕ и ј к л љ м н њ о п р с т ќ у ф х ц ч џ ш #

Традиционални лекови

Боров мед

Боров мед

  Ако сакате сами да си направите мед кој ќе има лековит ефект за вашите воспаленија набавете еден килограм ливадски мед и од блиската шума наберете борови цветови (вршки) кои што се берат при крајот на април и почетокот на мај.

Соле раствор

Соле раствор

     Кога се комбинираат хималајската кристална сол и водата, негативните полови од водените молекули  ги опкружуваат позитивните јони на солта, а негативните јони во солта се опкружени од позитивно поларизираните честички на водените молекули. Ова ја менува геометриската структура на водата и солта и создава нешто потполно ново, трета димензија.  Водата не е повеќе вода и солта не е повеќе сол.

Овој раствор е без микроби( или бактериолошки е чист) и може да се чува неограничено без менување или разложување.

Сируп од млади зелени ореви и мед

Сируп од млади зелени ореви и мед

Богатите и лековити состојки од листовите, млади и зрели плодови и зелени лушпи од ореви (Juglans regia), се користат за лекување на многу болести уште од античките времиња, а нивната лековитост е потврдена и од страна на модерната медицина.

Сируп од мед и ѓумбир
  • Сложеност: лесно
  • Категорија: Зачини

Сируп од мед и ѓумбир

За лековитоста на медот знаеме сите, а и за ѓумбирот исто така, додека нивната комбинација претставува вистиски еликсир!

Се верува дека овој  сируп од ѓумбир и мед има антиоксидантни својства, а со тоа доаѓа и зголемување на имунитетот на организмот.

Исто така внесувањето на 2-3 лажички од овој сируп многу корисно за луѓе кои имаат слаб дигестивниот систем.