Детокс - ѓумбир, грозје, јаболко и мандарина

0.0/5 оценка (0 гласови)
Детокс - ѓумбир, грозје, јаболко и мандарина

Состојки

 • 5 мандарини
 • 500 гр јаболки
 • 500 гр грозје
 • 200 гр свеж ѓумбир

Начин на подготовка

 1. Овој рецепт за сок од јаболко, грозје и мандарина е навистине освежителен. А кога дополнително ќе го зачините со ѓумбир, ќе добиете навистина единствен вкус.

 2. Најпрво се отсранува кората од мандарината, се чисти грозјето од евентуални расипани зрна и на крај се лупат јаболката ако се третирани со пестициди.

  Во нашиот случај, јаболките се нетретирани, и ги ставаме да се цедат заедно со кората и семките.

  Ги процедуваме сите плодови наизменично

  Користиме Hurom slow juicer преку кој добиваме значително ПОВЕЌЕ сок, a ПОМАЛКУ отпад од истата количина овошје, има подобар вкус, не оксидира и не се одделува сокот од пулпата.

   

 3. Додека работи соковникот на крај додаваме околку 10-20% вода во соковникот за да се исчисти истиот и за да се разреди сокот.

  Напомена: Природните сокови се едноставни за правење, благодетите кои тие ги овозоможуваат на луѓето се многу корисни за здравјето и му даваат сила и енергија на организмот. Тие треба да се пијат веднаш по подготвувањето бидејќи уште по неколку минути доаѓа до оксидација, што значително ја намалува нивната вредност.

Коментари (5)

 • ashunkyny2f6

  15 Декември 2016 u 05:32 |
  buy kamagra anafranil buy zoloft augmentin generic
 • ashunkksgdu6

  19 Декември 2016 u 10:49 |
  lisinopril 20 mg requip viagra brand buy lynoral buy amoxicillin 875 mg paroxetine inderal metformin cefixime where to buy shatavari
 • KennethTut

  03 Јануари 2017 u 10:00 |
  prednisone seroquel generic arimidex doxycycline where can i buy acyclovir online valtrex hydrochlorothiazide 12.5 cipro 500 mg levitra 20mg tablets
 • RobertWrids

  10 Јануари 2017 u 14:55 |
  Zoloft rocaltrol without prescription fluoxetine10mg cialis pills
 • AaronLaupt

  11 Јануари 2017 u 13:33 |
  cialis cost full report provera 10 mg cephalexin 500mg buy aldactone online mobic hydrochlorothiazide 25 mg price amitriptyline arimidex erythromycin 333 mg

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.