Детокс - коријандер,јаболко, блитва и портокал

5.0/5 оценка (2 гласови)
Детокс - коријандер,јаболко, блитва и портокал

Состојки

 • 4 портокали
 • 1 кг јаболки
 • 5 листа блитва
 • 1 врзоп коријандер

Начин на подготовка

 1. Коријандерот е познат како одличен врзувач за тешките метали од организмот. Ова значи дека содржи состојки кои едноставно ги наоѓаат тешките метали во вашето тело, се врзуваат со нив и им помагаат да ги исфрлите од вашиот систем. Со други зборови, коријандерот е еден од најдобрите, ако не и најдобро детокс растение на земјата.

 2. Најпрво се отсранува кората од портокалот, се лупат јаболката ако се третирани со пестициди.

  Во нашиот случај, јаболките се нетретирани, и ги ставаме да се цедат заедно со кората и семките.

  Се цедат и останатите зеленчуци.

  Користиме Hurom slow juicer преку кој добиваме значително ПОВЕЌЕ сок, a ПОМАЛКУ отпад од истата количина овошје, има подобар вкус, не оксидира и не се одделува сокот од пулпата.

 3. Додека работи соковникот на крај додаваме околку 10-20% вода во соковникот за да се исчисти истиот и за да се разреди сокот.

  Напомена: Природните сокови се едноставни за правење, благодетите кои тие ги овозоможуваат на луѓето се многу корисни за здравјето и му даваат сила и енергија на организмот. Тие треба да се пијат веднаш по подготвувањето бидејќи уште по неколку минути доаѓа до оксидација, што значително ја намалува нивната вредност.

   

Коментари (1)

 • EugenevaH

  10 Јануари 2017 u 21:09 |
  rogaine prednisone astelin propecia buy aygestin order paxil online propecia clindamycin bupropion motilium usa

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.