Ѕвезден зелен сок

5.0/5 оценка (2 гласови)
Ѕвезден зелен сок

Состојки

 • 2 карамболи
 • 3 излупени јаболки
 • 2 листа кељ
 • 3 листа блитва
 • 150 гр спанаќ
 • 1 банана
 • 1 лажица протеин од коноп
 • 10 урми или додадете засладувач според ваш вкус

Начин на подготовка

 1. Се ставаат сите намирници во садот за влажна обработка и се дополнува со вода до максимално дозволената граница од 2L (изгравирана на контејнерот).

 2. Најпрво Vitamix-от се вклучува на ON, а потоа кружното копче постепено се поместува од 1 до 10, и на крај се вклучува на турбо брзина во времетраење од 60 секунди

 3. Ако сакате сокот да биде ладен, ставете 5-10 коцки мраз во садот пред да го вклучите апаратот.

 4. Со оваа количина намирници и вода, ќе добиете 2L зелен сок, а доколку сакате да направите помала количина, соодветно намалете ја количината на намирници и водата. За најдобар вкус и густина, најдобро е водата да го облие нивото на намирниците кои се ставени во садот.

Коментари (4)

 • ashunkgh04te

  21 Јуни 2016 u 19:09 |
  robaxin 500mg for dogs elavil ampicillin cost zoloft rimonabant online robaxin
 • ashunkw3ljq0

  15 Декември 2016 u 01:25 |
  glucotrol 10 mg dostinex continue cialis generic for hyzaar motrin
 • ashunk4w689p

  18 Декември 2016 u 02:28 |
  viagra pills cheap buy toradol prednisone steroid doxycycline 100mg propecia cost solu medrol clomid cost buspar
 • AaronLaupt

  09 Јануари 2017 u 08:10 |
  buy metformin hydrochlorothiazide vardenafil online generic cialis online in uk generic advair online augmentin cymbalta colchicine methotrexate

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.