Перуанско зеленило

5.0/5 оценка (1 гласови)
Перуанско зеленило

Состојки

 • 3 излупени јаболки
 • 200 гр спанаќ
 • 15 фисалис (инкабери)
 • 1 бананa
 • 1 лажичка мака ( по избор)
 • 10 урми или додадете засладувач според ваш вкус

Начин на подготовка

 1. Се ставаат сите намирници во садот за влажна обработка и се дополнува со вода до максимално дозволената граница од 2L (изгравирана на контејнерот).

 2. Најпрво Vitamix-от се вклучува на ON, а потоа кружното копче постепено се поместува од 1 до 10, и на крај се вклучува на турбо брзина во времетраење од 60 секунди

 3. Ако сакате сокот да биде ладен, ставете 5-10 коцки мраз во садот пред да го вклучите апаратот.

 4. Со оваа количина намирници и вода, ќе добиете 2L зелен сок, а доколку сакате да направите помала количина, соодветно намалете ја количината на намирници и водата. За најдобар вкус и густина, најдобро е водата да го облие нивото на намирниците кои се ставени во садот.

Коментари (3)

 • ashunkfrvd99

  16 Декември 2016 u 06:36 |
  arimidex tretinoin cream bupropion hcl xl 300 mg generic eurax buy lasix online no prescription price of cymbalta 60 mg
 • ashunk8oskm4

  16 Декември 2016 u 17:31 |
  shuddha guggulu Over The Counter Amoxicillin bonuses advair price indinavir requip starter pack zetia lasix abilify prednisone
 • ashunkxu9c2q

  19 Декември 2016 u 21:58 |
  albuterol viagra soft lexapro generic for lexapro augmentin seroquel

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.