Подмладувачки напиток - Режувелак

5.0/5 оценка (3 гласови)
Подмладувачки напиток - Режувелак

Состојки

 • 200 грама житарки
 • Чиста, филтрирана вода по потреба

Начин на подготовка

 1.  Започнете со една чаша  пченични зрна.  Можете, исто така, да користите, ‘рж, киноа, хељда или други видови житарки. Пченицата, ’ржот и киноата се сметаат најдобри за правење на ферментираниот напиток.

 2. Потопете ја житарката 24 часа. Исцадете ја водата и исплакнете два до три пати на ден додека не се појават мали никулци.

 3. Ставете ја ’ртената житарка во голема тегла. Додадете 4 чаши вода и нека стојат на работна површина 2-3 дена.

 4. Ќе забележите дека водата ќе се замагли и ќе започнат да се создаваат мали меурчиња.

 5. Вкусот треба да биде чист и свеж и малку да потсеќа на лимон. Исцадете ја течноста од пченичните зрна и ставете ја во покриен стаклен сад во фрижидер. Може да стои најмалку една недела, само осигурете се дека сè уште има свеж мирис и вкус. Можете да ги искористите пченичните зрна за да направите друг ферментиран напиток, за кој ќе ви биде потребен само еден ден.

Коментари (5)

 • ashunkzq5di3

  15 Декември 2016 u 21:26 |
  viagra soft online buy vardenafil
 • ashunk466p0e

  16 Декември 2016 u 16:17 |
  metformin azithromycin buy phenergan metformin hcl er
 • ashunktou5m1

  17 Декември 2016 u 20:27 |
  cheap cymbalta online amoxil price of celebrex yasmin where to buy prednisone online cipro online
 • MichaelEmuch

  08 Јануари 2017 u 21:52 |
  citalopram Buy Revia tenormin cheap valtrex generic buy cymbalta viagra soft purchase azithromycin azithromycin
 • MichaelEmuch

  12 Јануари 2017 u 15:50 |
  generic crestor hair loss cream online can i get viagra over the counter Anafranil Online elocon related site where to buy sildenafil online

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.