Слатко од смокви

5.0/5 оценка (1 гласови)
 • Порции: 4
 • Сложеност: лесно
 • Категорија: Десерти
Слатко од смокви

Состојки

 • 3 кг смокви
 • 100 мл јаворов сируп

Начин на подготовка

 1. Во сезоната на смокви 2013 се обидувавме да исушиме од истите, но безуспешно. Грешката беше што ги сушевме на ситото од дехидраторот, а смоквата стои на него. Имено сиот шеќер истекуваше во форма на идеална црвена капка и преубав вкус. Си ги изедовме вкусните црвени шеќерни капки, а подоцна свативме дека исушените смокви не се воопшто благи :-) Како и да е на крајот на сезоната на смокви се сетивме да ги смелиме со процесор и да додадеме малку јаворов сируп.

  Сликите ги најдовме случајно, па затоа го поставувавме рецептот во зима.

 2. Измијте ги убаво смоквите и исчистете ги малите рачки.

  Ставете ги во процесор за храна заедно со јаворовиот сируп.

 3. Откако убаво ќе се смелат, поставете ги на силиконските подлоги од Excalibur дехидраторот и сушете ги на 41 до 46 степени.

   

 4. Смоквите во овој случај не треба да бидат тотално дехидрирани, односно треба да бидат доволно меки и влажни за да потсеќаат на вистинско слатко.

Коментари (2)

 • Helenraish

  26 Септември 2016 u 03:36 |
  Great news everybody!

  New updated XRumer 12 recognize and break Google ReCaptcha again,
  during automatic registering and posting:

  http://s017.radikal.ru/i440/1609/07/3bbec3a7389c.jpg

  Interested? :)

  Just Google for the latest subversion of XRumer 12! ;)

  P.P.S. XRumer 7.0.12 and another versions are too old - and have less than 10% of functions, that have XRumer 12.

  ___
  XRUMER 12.0.17: Google Captcha breaker, XRumer 12.0.16: Google ReCaptcha breaking during registering and posting, XRumer 12.0.17: Google Captcha breaking, XRumer 12.0.16-18: ReCaptcha breaking, XRumer 12.0.17: Google Captcha - how to breake
 • KennethTut

  01 Јануари 2017 u 14:13 |
  price for cymbalta arimidex men toradol pain stromectol allopurinol buy augmentin buy elocon erythromycin clindamycin wellbutrin

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.