Сок од цвекло,јаболко и калинка

4.5/5 оценка (2 гласови)
Сок од цвекло,јаболко и калинка

Состојки

 • 3 калинки
 • 500 гр јаболки
 • 3 цвекла

Начин на подготовка

 1. Најпрво се отсранува кората од калинката, се лупи цвеклото и јаболката ако се третирани со пестициди.

  Во нашиот случај, јаболките се нетретирани, но се со дијаметар од околку 3-5 см.

 2. Користиме Hurom slow juicer преку кој добиваме значително ПОВЕЌЕ сок, a ПОМАЛКУ отпад од истата количина овошје, има подобар вкус, не оксидира и не се одделува сокот од пулпата.

 3. Додека работи соковникот на крај додаваме околку 20% вода во соковникот за да се исчисти истиот и за да се разреди сокот.

  Напомена: Природните сокови се едноставни за правење, благодетите кои тие ги овозоможуваат на луѓето се многу корисни за здравјето и му даваат сила и енергија на организмот. Тие треба да се пијат веднаш по подготвувањето бидејќи уште по неколку минути доаѓа до оксидација, што значително ја намалува нивната вредност.

Коментари (6)

 • ashunkci3duo

  18 Јули 2016 u 04:48 |
  viagra pills seroquel liquid formulation generic vpxl clomid elavil drug 40 mg lisinopril
 • ashunk1i7cur

  22 Јули 2016 u 23:25 |
  torsemide drug sildenafil buy arimidex
 • ashunk8ydu7c

  29 Август 2016 u 01:43 |
  over the counter amoxicillin alli diflucan over the counter
 • ashunklxk66y

  20 Декември 2016 u 22:15 |
  arimidex hydrochlorothiazide pill buy albendazole buy nolvadex retin-a cymbalta online propecia metformin hcl buy motilium
 • PeterAlatt

  09 Јануари 2017 u 08:37 |
  tretinoin cream amitriptyline cefixime for uti roxithromycin buy propranolol clindamycin phosphate allopurinol citalopram
 • PeterAlatt

  10 Јануари 2017 u 20:27 |
  lisinopril 5mg order zoloft online buy sildenafil citrate 100mg vantin 200 mg where can i buy viagra cheap diflucan generic abilify canada buy doxycycline inderal buy levitra

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.