Сок од калинка и јаболко

5.0/5 оценка (1 гласови)
Сок од калинка и јаболко

Состојки

 • 3 калинки
 • 500 гр јаболки
 • 1 лимон

Начин на подготовка

 1. Најпрво се отсранува кората од калинката, се лупи лимонот и се лупи јаболката ако е третирано со пестициди.

  Во нашиот случај, јаболките се нетретирани, но се со дијаметар од околку 3-5 см.

 2. Користиме Hurom slow juicer преку кој добиваме значително ПОВЕЌЕ сок, a ПОМАЛКУ отпад од истата количина овошје, има подобар вкус, не оксидира и не се одделува сокот од пулпата.

  Како што можете да видите на сликата сокот во чашата воопшто не е одделен од пулпата, ниту пак оксидиран а е сликан 2 часа после цедење.

 3. Додека работи соковникот на крај додаваме околку 20% вода во соковникот за да се исчисти истиот и за да се разреди сокот.

Коментари (3)

 • AlfredSoppy

  04 Јануари 2017 u 03:51 |
  click viagra lipitor viagra buy phenergan vermox generic retin-a hydrochlorothiazide amitriptyline phenergan
 • CharlesSmabe

  07 Јануари 2017 u 18:40 |
  seroquel for dementia patients bonuses arimidex online metformin 1000 mg femcare synthroid propecia
 • EugenevaH

  11 Јануари 2017 u 00:07 |
  where to buy motilium avana hydrochlorothiazide 25mg vantin vantin 100 mg arimidex

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.