Виолетов сон

5.0/5 оценка (1 гласови)
Виолетов сон

Состојки

 • 200 гр свежа или смрзната боровница
 • 1 банана
 • 10 листа блитва
 • 20 гр аронија
 • 300 мл сок од мандарини или портокал
 • 10 урми или додадете засладувач според ваш вкус

Начин на подготовка

 1. Се ставаат сите намирници во садот за влажна обработка и се дополнува со вода до максимално дозволената граница од 2L (изгравирана на контејнерот).

 2. Најпрво Vitamix-от се вклучува на ON, а потоа кружното копче постепено се поместува од 1 до 10, и на крај се вклучува на турбо брзина во времетраење од 60 секунди

 3. Ако сакате сокот да биде ладен, ставете 5-10 коцки мраз во садот пред да го вклучите апаратот.

 4. Со оваа количина намирници и вода, ќе добиете 2L зелен сок, а доколку сакате да направите помала количина, соодветно намалете ја количината на намирници и водата. За најдобар вкус и густина, најдобро е водата да го облие нивото на намирниците кои се ставени во садот.

  Виолетовите овошја врз основа на нивната боја се богати со антиоксиданти, познати како антоцијанини. Овие пигменти покажуваат моќни својства во заштита на клетките, а исто така имаат антивоспалителни својства помагајќи да се намали систематското воспаление кое е клучен фактор во развојот на многу хронични заболувања.

Коментари (3)

 • KennethTut

  06 Јануари 2017 u 09:58 |
  albuterol sulfate inhaler cialis generic retin-a doxycycline 100mg capsule buy cafergot amoxicillin zoloft
 • PeterAlatt

  08 Јануари 2017 u 05:03 |
  Cafergot nolvadex no prescription baclofen clindamycin 150 mg
 • MichaelEmuch

  09 Јануари 2017 u 05:27 |
  crestor cialis online usa amitriptyline rimonabant diclofenac 75mg bupropion cipro buy cytotec mobic cialis 5mg

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.