Зелен змеј

5.0/5 оценка (1 гласови)
Зелен змеј

Состојки

 • 1 излупена питаја ( овошен змеј)
 • 3 излупени јаболки
 • 10 листа млад кељ
 • 1 бананa
 • 10 урми или додадете засладувач според ваш вкус

Начин на подготовка

 1. Се ставаат сите намирници во садот за влажна обработка и се дополнува со вода до максимално дозволената граница од 2L (изгравирана на контејнерот).

 2. Најпрво Vitamix-от се вклучува на ON, а потоа кружното копче постепено се поместува од 1 до 10, и на крај се вклучува на турбо брзина во времетраење од 60 секунди

 3. Ако сакате сокот да биде ладен, ставете 5-10 коцки мраз во садот пред да го вклучите апаратот.

 4. Со оваа количина намирници и вода, ќе добиете 2L зелен сок, а доколку сакате да направите помала количина, соодветно намалете ја количината на намирници и водата. За најдобар вкус и густина, најдобро е водата да го облие нивото на намирниците кои се ставени во садот.

Коментари (6)

 • ashunkl2wijw

  02 Октомври 2016 u 08:27 |
  singulair trazodone cost buy fluoxetine hydrochlorothiazide cafergot retin-a
 • ashunk1lzrm7

  22 Декември 2016 u 14:42 |
  principen diclofenac sodium where to buy albendazole clindamycin
 • MichaelEmuch

  30 Декември 2016 u 17:25 |
  indocin online abilify online skelaxin muscle relaxer cefadroxil clomiphene for sale skelaxin for fibromyalgia
 • RobertWrids

  04 Јануари 2017 u 21:38 |
  cheap yasmin cialis generic amoxil without a script tadacip tablets
 • AaronLaupt

  11 Јануари 2017 u 11:07 |
  premarin clonidine hcl 0.1 prozac as explained here cephalexin lotensin hctz buy proscar online citalopram retin a tretinoin cream 0.05
 • EugenevaH

  12 Јануари 2017 u 14:27 |
  cafergot clindamycin hydrochloride moduretic cephalexin 500 mg capsules lisinopril 10mg triamterene-hctz weight loss cipro revia viagra 100mg inderal

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.