Зелена убавина

5.0/5 оценка (1 гласови)
Зелена убавина

Состојки

 • 200 гр свежа или смрзната јагода
 • 10 листа блитва
 • 1 голема круша
 • 1 јаболко
 • 300 мл сок од мандарини
 • 10 урми или додадете засладувач според ваш вкус

Начин на подготовка

 1. Се ставаат сите намирници во садот за влажна обработка и се дополнува со вода до максимално дозволената граница од 2L (изгравирана на контејнерот).

 2. Најпрво Vitamix-от се вклучува на ON, а потоа кружното копче постепено се поместува од 1 до 10, и на крај се вклучува на турбо брзина во времетраење од 60 секунди

 3. Ако сакате сокот да биде ладен, ставете 5-10 коцки мраз во садот пред да го вклучите апаратот.

 4. Со оваа количина намирници и вода, ќе добиете 2L зелен сок, а доколку сакате да направите помала количина, соодветно намалете ја количината на намирници и водата. За најдобар вкус и густина, најдобро е водата да го облие нивото на намирниците кои се ставени во садот.

Коментари (3)

 • ashunkitpaen

  26 Септември 2016 u 14:06 |
  lasixonline clonidine 0.1 cost clomid augmentin no prescription purchase metformin online lexapro
 • ashunkv6vu5h

  14 Декември 2016 u 04:57 |
  stromectol online buy cafergot
 • MichaelEmuch

  11 Јануари 2017 u 16:31 |
  triamterene buy metformin revia where to buy cialis in usa motilium domperidone 10mg retin a cheap inderal buy clonidine celexa

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.