Зелено доживување

5.0/5 оценка (1 гласови)
Зелено доживување

Состојки

 • 1 јаболка
 • 10 листа блитва
 • 1 банана
 • 4 мандарини
 • 10 урми или додадете засладувач според ваш вкус

Начин на подготовка

 1. Се ставаат сите намирници во садот за влажна обработка и се дополнува со вода до максимално дозволената граница од 2L (изгравирана на контејнерот).

 2. Најпрво Vitamix-от се вклучува на ON, а потоа кружното копче постепено се поместува од 1 до 10, и на крај се вклучува на турбо брзина во времетраење од 60 секунди

 3. Ако сакате сокот да биде ладен, ставете 5-10 коцки мраз во садот пред да го вклучите апаратот.

 4. Со оваа количина намирници и вода, ќе добиете 2L зелен сок, а доколку сакате да направите помала количина, соодветно намалете ја количината на намирници и водата. За најдобар вкус и густина, најдобро е водата да го облие нивото на намирниците кои се ставени во садот.

Коментари (4)

 • MichaelEmuch

  30 Декември 2016 u 10:54 |
  azithromycin price lasix female viagra pletal prometrium for menopause motrin 800 generic luvox buy generic propecia buy aygestin citalopram 20mg tab
 • CharlesSmabe

  31 Декември 2016 u 23:27 |
  no prescription prednisone effexor online abilify 10 mg buy propranolol for anxiety yasmin
 • AaronLaupt

  05 Јануари 2017 u 03:39 |
  cheap citalopram
 • AlfredSoppy

  06 Јануари 2017 u 02:08 |
  buy atenolol seroquel for sleep kamagra proscar

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.