а б в г д ѓ е ж з ѕ и ј к л љ м н њ о п р с т ќ у ф х ц ч џ ш #

Рецепти на ѕ

Ѕвезден зелен сок

Ѕвезден зелен сок

Овој зелен сок го нарековме ѕвезден поради носечкото овошје кое го содржи.

Карамболата (Англ. Starfruit) има златно-жолта надворешност која крие крцкав сладок вкус кој е комбинација на оној од ананасот, јаболкото и кивите.

Ова звездено овошје освен што има интригантна надворешност, има и одличен нутритивен профил, плодот изобилува во витамин Ц, антиоксиданси, а од друга страна  има низок процент на шеќери.

 Кај нас во Македонија можете да го најдете во подобро снабдените супермаркети.