Млеко од макадамија

5.0/5 оценка (1 гласови)
Млеко од макадамија

Состојки

 • 150 гр. макадамија претходно потопени во вода во времетраење од 1 час, се ставаат во блендер, па дополнувате со вода.

Начин на подготовка

 1. Најпрво Vitamix-от се вклучува на ON, а потоа кружното копче постепено се поместува од 1 до 10, и на крај се вклучува на турбо брзина во времетраење од 60 секунди, со што добивате вкусно, здраво и посно млеко за пиење или готвење.

 2. Потоа содржината се процедува низ вреќичка за растително млеко или газа. Со тоа растителното млеко е готово.

 3. Со оваа количина намирници и вода, ќе добиете 1.8L растително млеко, а доколку сакате да направите помала количина, соодветно намалете ја количината на намирници и водата.

 4. Доколку сакате да го заблажите млекото , додајте свежи излупени урми, мед или засладувач според ваш вкус.

Коментари (7)

 • ashunk8dn52q

  17 Декември 2016 u 10:45 |
  cephalexin 500 mg capsules innopran xl online protonix oral suspension aygestin 5mg artane 5 mg citalopram hydrobromide trazodone 25 mg tetracycline noroxin where to buy lasix
 • ashunkx7fom4

  22 Декември 2016 u 15:51 |
  accutane propranolol buy synthroid buy avodart diclofenac 75mg dr tab
 • RobertWrids

  29 Декември 2016 u 09:52 |
  tadalafil genricvalacyclovir Cialis
 • EugenevaH

  30 Декември 2016 u 19:25 |
  erythromycin amitriptyline online buy triamterene nexium generic
 • KennethTut

  02 Јануари 2017 u 22:15 |
  neurontin prices levitra 20 mg price cafergot valtrex 500 mg bupropion hcl sr how much is abilify ventolin
 • MichaelEmuch

  03 Јануари 2017 u 23:05 |
  diclofenac 75 mg generic abilify for sale pepcid buy glucotrol
 • EugenevaH

  08 Јануари 2017 u 03:01 |
  propranolol order celexa seroquel buy antabuse on line furosemide 20 mg tab metformin seroquel xr sleep

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.