Млеко од семки од тиква

5.0/5 оценка (2 гласови)
Млеко од семки од тиква

Состојки

 • 150 гр. семки од тиква, претходно потопени во вода во времетраење од 1 час, се ставаат во блендер, па дополнувате со вода.

Начин на подготовка

 1. Најпрво Vitamix-от се вклучува на ON, а потоа кружното копче постепено се поместува од 1 до 10, и на крај се вклучува на турбо брзина во времетраење од 60 секунди, со што добивате вкусно, здраво и посно млеко за пиење или готвење.

 2. Потоа содржината се процедува низ вреќичка за растително млеко или газа. Со тоа растителното млеко е готово.

 3. Со оваа количина намирници и вода, ќе добиете 1.8L растително млеко, а доколку сакате да направите помала количина, соодветно намалете ја количината на намирници и водата.

 4. Доколку сакате да го заблажите млекото , додајте свежи излупени урми, мед или засладувач според ваш вкус.

Коментари (5)

 • ashunk1coai3

  18 Септември 2016 u 02:43 |
  free webcam sex chat webcam pussy how to make money on the internet work at home assembly jobs
 • ashunkcc5ukd

  20 Септември 2016 u 14:11 |
  bizarre sex shows loan shop payday loan porn shows roulette casino teen camsluts extreme free sex chat web cam video casino games online
 • AaronLaupt

  01 Јануари 2017 u 17:32 |
  erythromycin Vermox Plus buy cialis cheap cefadroxil principen Diclofenac Online
 • EugenevaH

  02 Јануари 2017 u 01:52 |
  sildalis Buy Cytotec augmentin 875 mg
 • BennyScorn

  03 Јануари 2017 u 08:20 |
  lisinopril 20mg cost of generic viagra buy acomplia rimonabant buy lasix online no prescription advair celexa baclofen

Оставете коментар

Оставивте коментар како гостин. Подолу зачленување по желба.